De Keyserstraat 5, 5462CN, Veghel

TmdD: Zwaartekracht

Praktijk voor Life-coaching, Persoonlijk Leiderschap, Zelfontwikkeling en Gewoon Gelukkig zijn

TmdD: Zwaartekracht

Geschreven op 13-02-2020

die ene boom in het arboretum
doet mij stoppen
ik voel me stil worden
terughouden
daar zat jij altijd zo graag
ik zie je zo weer zitten
vol van aandacht
deze Metasequoia
hoe diep hij in de aarde reikt
zwaartekracht opdelft
jouw Maagd- en aardenatuur
verbonden
ademend met moeder aarde
hoe kan ik dan niet
het is mijn Leeuwennatuur
mijn hart openen
voor jouw verbonden vrouw-zijn
en jouw hele wezen
hier en nu
diep inademen
en liefdevol
de warme rode bast aanraken
van deze diepgewortelde Metasequoia

.

Arboretums hebben altijd een zekere aantrekkingskracht gehad. De collecties bomen, hun verschijningsvormen, de zichtbare adaptaties, vormenrijkdom en het ongekende scala aan uitstralingen van de verschillende soorten en cultivars. Indrukwekkend. Kew Gardens, Trompenburg of Kalmthout, ieder met zijn eigen selecties en voorkeuren. Wij kwamen er graag.

Metasequoia’s hebben een speciale aantrekkingskracht. Bijna letterlijk als je dichterbij komt. Dus daar bleven we hangen, vaak langer dan we in de gaten hadden. De magistrale kanjer in arboretum Kalmthout nam een voorkeurspositie in.

19 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *