De Keyserstraat 5, 5462CN, Veghel

TmdD: Dertien weken

Praktijk voor Life-coaching, Persoonlijk Leiderschap, Zelfontwikkeling en Gewoon Gelukkig zijn

TmdD: Dertien weken

Geschreven 30-03-2020

wat heb ik er goed aan gedaan
die foto van je te maken
vijf dagen onderweg
in onze roller-coaster
schertsend zei ik “dat is wel handig
voor op het bidprentje straks”
dus was je er eens
goed voor gaan zitten
nu kijk ik naar die foto
waar jouw karakter
zo helder in verschijnt
en ik zeg: “13 weken pas, lieve schat”
nog steeds tel ik de dagen af
die zich alleen maar óp laten tellen
13 weken pas
het lijkt al zoveel langer
en ik hoor je antwoorden
13 weken
één kwartaal

.

Deze foto is gemaakt op 18 augustus 2018. Vijf dagen na het vernietigende bericht ‘kwaadaardig en ongeneeslijk’. We moesten er even uit samen en besloten naar Burgers Busch te gaan. Ondank alles hebben we het er heerlijk gehad, samen met onze zorgen, onze vrezen en onze liefde voor elkaar. Zoals altijd gewoon veel gelachen, schoorvoetend onze twijfels en angsten uitgesproken. Proevend aan wat we zeiden. Voorzichtig de impact van onze woorden voelend.

Bij een frietje in het restaurant stelde ik voor wat foto’s te nemen. Inderdaad ook met het oog op de noodzaak van een bidprentje. Het kon immers ook zo maar afgelopen zijn. Die dreiging heeft zich nog een behoorlijke tijd voelbaar gemaakt.

De impact van de foto op de sidetable wordt weliswaar minder maar is nog iedere dag voelbaar. Soms benadrukt ze het verdriet maar steeds vaker ook de pret en de energie die het me geeft. Fascinerend wat zo’n foto kan doen.

Misschien wil je reageren. Dat kan.


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *