De Keyserstraat 5, 5462CN, Veghel

TmdD: Haiku’s

Praktijk voor Life-coaching, Persoonlijk Leiderschap, Zelfontwikkeling en Gewoon Gelukkig zijn

TmdD: Haiku’s

Na het intense gedicht van gisteren even iets lichters. Met regelmaat schrijf ik ook Haiku’s, een kleine lichtere dichtvorm. Heerlijk om te doen op de late avond. Een paar kaarsen aan en een kaasje en een glas wijn. En dan maar laten komen wat er is. Haiku’s geven me de ruimte om heerlijk te fladderen rond de thema’s die opdoemen. En evengoed kan ik met een tiental haiku’s een thema wat meer uitdiepen en proeven aan de woorden en hun betekenis.

Haiku (俳句; meervoud: haiku of haiku’s) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.

het gaat goed met me
je ziet het echt aan alles
topcamouflage

voelt nog onwennig
mezelf introduceren
in weduwnaar zijn

weduwnaar als woord
oorspronkelijk van “beroofd”
precies dat is het

dat verdriet van mij
met als aanleiding jouw dood
vooral om mezelf

wat ik nemen moet
rauwe herinneringen
altijd al van mij

jouw leven gestopt
hoe jammerlijk ook voor jou
mijn verleden rouwt

zag jij niet zitten
je na-leven in een urn
we strooien je .Uit

.

Misschien wil je reageren. Dat kan