De Keyserstraat 5, 5462CN, Veghel

TmdD: Makkelijk

Praktijk voor Life-coaching, Persoonlijk Leiderschap, Zelfontwikkeling en Gewoon Gelukkig zijn

TmdD: Makkelijk

Liever luisteren naar dit gedicht? Ik lees het aan je voor.

Geschreven 12-03-2020

je levenslust en –vreugde
aan de wilgen hangen
is geen sinecure
toch was je overtuigd
ik heb het makkelijk
ik hoef alleen maar
dood te gaan
en automatisch stemde ik in
want ik moest blijven
wat moet dat simpele
alleen maar dood gaan
voor jou een enorm offer
zijn geweest
alles waar je van houdt
naar verlangt, naar streeft
los laten, op te offeren
te laten gaan
een diepe buiging
hoe dapper jij
jouw alleen maar dood gaan
hebt volbracht, schijnbaar
eenvoudig
als het passen
van een nieuwe jurk

We hebben het hier zo vaak over gehad. Ik heb het makkelijk, ik hoef alleen maar dood te gaan. Jij hebt het veel moeilijker want je moet straks je leven weer oppakken, verder gaan en vooral alleen achter blijven, zonder mij. Zeker in die eerste maanden waren we er allebei emotioneel onder. Beiden hadden we elkaar liever dat andere lot gegund.

Het is waanzinnig om te zien hoe makkelijk jij dat ‘alleen maar dood gaan’ omarmde. Tenminste nadat je het onoverkomelijke feit van je aanstaande dood had aanvaard en toegelaten. Grote troost en steun was dat het helemaal in overeenstemming was met wat je voelde in je lijf. Ik zie nog haarscherp de verbaasde vertwijfeling van de gyneacoloog-oncoloog. Ze kon niet begrijpen dat je niet ontzettend aangedaan was van het slechte nieuws wat ze nog maar net in onze schoot had geworpen. Nuchter antwoordde je: “Jawel, maar het is in overeenstemming met wat ik al die tijd gevoeld heb”.

.

Misschien wil je reageren. Dat kan.