De Keyserstraat 5, 5462CN, Veghel

Tango met De Dood

Praktijk voor Life-coaching, Persoonlijk Leiderschap, Zelfontwikkeling en Gewoon Gelukkig zijn

Tango met De Dood

Augustus 2018 veranderde het leven van Margret en mij abrupt. Om woorden te kunnen geven aan wat er met ons gebeurde gebruikten we de metafoor ‘Tango met de Dood’. Zestien maanden later sterft Margret op 30 december 2019. Eenmaal een beetje bijgekomen schrijf ik vanaf februari 2020 gedichten. Voor mij een manier om mijn rouwproces vorm te geven. Om wat er gebeurd is te omarmen.

We werden niet uitgenodigd op de dansvloer maar erop gesleurd. Dansen zul je! Met een partner die zich niet af laat schepen maar duidelijk zijn wil oplegt. Voor Margret en mij bleek de metafoor ‘Tango met de Dood’ uitstekend te passen. Dus dansten wij hem. Passievol waar maar mogelijk.

Intussen heb ik meer dan 150 gedichten en ruim 100 Haiku’s geschreven. Gedichten over melanomen, hoop en teleurstelling, Leven en Dood. Rauw over rouw en over de menselijke kant van dit alles. De pijn van het moeten gaan én de worsteling van het alleen achterblijven.

  • … wat een bewondering heb ik voor de manier waarop jij dit proces transformeert naar iets lichts en groots
  • heb even geen woorden. Die heb jij wel in je mooie gedichten. Wat een gemis! En wat geef je er juiste woorden aan.
  • Zo bijzonder openhartig, en een worsteling voor iedereen die een partner verliest of van een partner door ziekte vervreemd.

De mensen met wie ik mijn gedichten deel dringen er bij mij op aan om mijn gedichten-bundel te publiceren. Zij zeggen dat veel meer mensen (zeker ook in deze Coronatijd) er iets aan kunnen hebben.

  • Dank voor het delen van je gedichten! Ik vind ze prachtig, ze werken tot diep in de ziel door.
  • Ik ben stil, onder de indruk maar ook opgetogen door je gedichten, verhalen, foto’s. Ze zijn zo mooi warm en liefdevol en herkenbaar op vele manieren. Blijf alsjeblieft schrijven en delen lieve Huub
  • Dankjewel dat jij woorden kan geven aan deze intense tijd in je leven. Voor veel mensen herkenbaar en is echt hulp.

Dus dat is wat ik doe. Het delen van mijn gedichten in een brede kring. Alle aandacht is de opmaat voor het boek, dat er hoe dan ook komen gaat.

Benieuwd geworden, je kunt me volgen     

Facebook      :  www.facebook.com/tangometdedood

Instagram     : @tangometdedood

Blogs            :  www.hetlevennodigtjeuit.nl

  • Heel ontroerend Huub. Het raakt me elke keer hoe je me meeneemt in jullie proces! Dank je wel  
  • Blijf alsjeblieft schrijven Huub. Ondanks (of juist door!) het onmiskenbare verdriet zijn ze erg mooi, komen ze diep binnen en raken ze vele harten  
  • Indrukwekkend, Huub, om jou dit intens verdrietige, intieme gedicht te horen voorlezen. Kippenvel